Honeywell je predstavio automatizirano rješenje za nadzor metana u cilju usklađivanja tvrtki s klimatskim ciljevima

Natrag na Blog
Mini GCI - uređaj za snimanje oblaka plina (eng. Gas Cloud Imaging)

Honeywell je predstavio automatizirano rješenje za nadzor metana u cilju usklađivanja tvrtki s klimatskim ciljevima

Honeywell je predstavio sustav snimanja oblaka plina (eng. Gas Cloud Imaging) u Europi kako bi omogućio automatizirano i kontinuirano praćenje propuštanja opasnih plinova u industriji nafte i plina, kemijskim postrojenjima i energanama duž kontinenta.

Smanjenje emisije plinova, primjerice metana, jedna je od najučinkovitijih i ekonomski najprihvatljivijih metoda za smanjenje utjecaja globalnog zatopljenja i usklađivanja s klimatskim ciljevima. Metan je višestruko skloniji skladištenju topline nakon 20 godina naspram ugljikova dioksida.

Dio Honeywell Rebellion asortimana proizvoda za snimanje oblaka plina, Mini GCI, čini kompaktni uređaj dizajniran za uska područja i površinom male lokacije što je idealno za većinu postrojenja u Europi. Sustavi Mini GCI mogu biti smješteni duž industrijskog postrojenja za kontinuirani nadzor propuštanja plina i mogu upozoriti čim dođe do takve situacije.

Sustavi, koji su opremljeni hiperspektralnim plinskim analizatorom uz korištenje umjetne inteligencije, omogućuju operaterima jednostavnu vizualizaciju vrste plina, lokacije, smjera, visine i koncentracije oblaka plina. To dopušta raniju i efikasniju reakciju prije nego što propuštanje plina izazove veći sigurnosni problem.

Trenutne metode za detekciju propuštanja plina zahtijevaju periodičnu provjeru djelatnika pomoću termalnih kamera kako bi identificirali izvor propuštanja i organizirali popravke. Takav pristup zahtijeva dosta vremena, podložan je ljudskoj pogrešci te se propuštanje plina može detektirati samo u specifičnom trenutku kad je djelatnik na terenu.

Honneywellov sustav omogućuje kontinuirani nadzor i analizu u realnom vremenu kako bi se vidjele i izmjerile koncentracije propuštenih plinova. Korištenjem hiperspektralnih senzora, sustav može vidjeti „optički trag“ oblaka plina što omogućuje razlikovanje više vrsta plinova.

Podijeli ovu objavu

Natrag na Blog