Pomorstvo i brodogradnja – veliki rizici u skučenim prostorima

Putnički i teretni brodski promet predstavlja važan ekonomski i gospodarski faktor svake zemlje. Teretni brodovi su pogonjeni snažnim motorima uz veliku potrošnju brodskog goriva. Za nesmetano odvijanje plovidbe bitan je ispravan rad motora što uključuje potpuno izgaranje brodskog goriva. Nepotpuno izgaranje goriva rezultira emisijom ugljikova monoksida unutar kotlovnice što djelatnicima koji ulaze unutra u kratkom vremenu uzrokuje gubitak svijesti, a u najtežim slučajevima i smrtne ishode.

Stoga je važno unutar kotlovnice ugraditi detektor ugljikova monoksida. Osim brze detekcija plina, treba biti povezan s alarmnim sustavima koje će aktivirati u slučaju povećane koncentracije ugljikova monoksida.

U našem asortimanu za ovaj tip aplikacije predlažemo detektor Honeywell Sensepoint XRL. Karakterizira ga mogućnost detekcije različitih zapaljivih, toksičnih plinova i kisika, a između ostalog detektira i ugljikov monoksid. Jednostavan je za održavanje te se s njim može upravljati pomoću pametnog telefona korištenjem aplikacije Sensepoint App. 

has been added to your cart.
Plaćanje