Honeywell planira primjenjivati Li-ion Tamer senzore u električnim vozilima

Natrag na Blog

Honeywell planira primjenjivati Li-ion Tamer senzore u električnim vozilima

Honeywell će zajedno s tvrtkom Nexceris razvijati senzore koji pomažu u sprječavanju uvjeta koji dovode do pojave oslobađanja topline i požara u baterijama električnih vozila.

Proširuje svoje stratešku suradnju s tvrtkom Nexceris, proizvođačem sustava za detekciju litij-ionskog plina pod nazivom Li-ion Tamer, kako bi otkrili uvjete koji mogu uzrokovati ekstremno visoke temperature unutar baterije i posljedično rezultirati požarom.

Mnoga električna vozila danas koriste litij-ionske baterije kao izvor energije, što može predstavljati rijetke, ali ozbiljne sigurnosne rizike, uključujući požare koji mogu utjecati na vozače na cesti, vlasnike kuća koji možda imaju električna vozila parkirana u svojim garažama i prijevoznike koji prevoze električna vozila do krajnjih odredišta . Kako bi ublažili te rizike, proizvođači automobila nastoje ugraditi senzore za veću sigurnost.

Honeywell razvija senzore koji se koriste u sustavima upravljanja baterijama za praćenje ispravnosti baterija za električna vozila, rješenja za detekciju plina koja se koriste u cijelom proizvodnom procesu i električnu osobnu zaštitnu opremu. Tvrtke su potpisale ugovor o suradnji 2020. godine za izradu sustava za pohranjivanje energije, kombinirajući Honeywellovu tehnologiju vrlo rane detekcije dima i Li-ion Tamer tehnologiju otkrivanja ispušnih plinova za zaštitu objekata bilo koje veličine. Ove dvije tvrtke sada to proširuju na električna vozila.

“Kako svijet prelazi na vozila na električni pogon, proizvođači automobila suočeni su s potrebom da osiguraju litij-ionske baterije koje ispravno i sigurno rade tijekom svih faza svog životnog ciklusa. Mi u Honeywellu podržavamo ovu tranziciju gotovim rješenjima kako bismo pomogli našim klijentima da ublaže sigurnosne rizike dok proširuju svoje portfelje električnih vozila,” rekao je Victor Verissimo, generalni direktor transportne linije poslovanja Honeywell Sensing and Safety Technologies.

“Suradnjom s tvrtkom Nexceris na razvoju poboljšanog sustava za nadzor baterije, pomoći ćemo proizvođačima automobila da ojačaju svoje sustave za nadzor ispravnosti baterija sa sposobnošću da još ranije otkriju pojavu oslobađanja topline.”

“Naš rad s Honeywellom pomoći će nam da osnažimo globalni prijelaz na električna vozila kroz poboljšani nadzor baterije”, rekao je Kyle Shen, predsjednik i izvršni direktor Nexcerisa. “Požari kod litij-ionskih baterija opasni su i često ih je teško obuzdati nakon što izbiju. Kombinirajući našu zajedničku stručnost u tehnologiji senzora baterije i detekcije plina s Honeywellovim opsežnim proizvodnim mogućnostima, radit ćemo na tome da našim kupcima u proizvodnji vozila ponudimo naprednije sigurnosno rješenje i zadovoljimo rastuću potražnju za litij-ionskim baterijama.”

Podijeli ovu objavu

Natrag na Blog