Honeywell predstavio detektore ugljikovodika u snopu Searchline Excel Plus i Searchline Excel Edge

Natrag na Blog
Detektor ugljikovodika Searchline Excel Plus

Honeywell predstavio detektore ugljikovodika u snopu Searchline Excel Plus i Searchline Excel Edge

U kolovozu 2021. američka tvrtka Honeywell predstavila je detektore ugljikovodika u snopu Searchline Excel Plus i Searchline Excel Edge. Koristeći specijalni dizajn leća i optičkih elemenata, Searchline Excel Plus i Edge predstavljaju napredak u odnosu na sadašnju generaciju detektora kako bi pružili nenadmašne performanse i pri izazovnim aplikacijama.

Searchline Excel Plus jest detektor ugljikovodika u snopu koji detektira curenje plina na kratkim i srednjim udaljenostima, dok je Searchline Excel Edge detektor ugljikovodika u snopu koji detektira curenje plina na većoj udaljenosti. Oni uključuju transmiter i prijamnik koji koriste infracrvenu apsorpciju kako bi izmjerili i trenutno upozorili na curenje zapaljivih ugljikovodika.

Searchline Excel Plus i Edge nude poboljšanu veličinu i profil snopa s povećanom optičkom povezanošću transmitera i prijamnika što rezultira dužim vremenom rada i jedinstvenim odzivom na zapaljive ugljikovodike. Novi napredni sustav poravnavanja za sve modele Searchline Excel Plus i Edge transmitera i prijamnika olakšava postupak poravnanja. Poboljšana dijagnostika uključuje mjerenje točnosti poravnanja uz aktivaciju upozorenja ako transmiter ili prijamnik nisu optimalno poravnati.

Searchline Excel Plus i Edge su globalno certificirani ATEX, IECEx i cULus certifikatima u Zonama 1 ili 21 te imaju stupanj zaštite IP66 i IP67. Također raspolažu certifikatima za primjenu u brodarstvu kao i SIL 2 stupanj sigurnosnog integriteta.

Bluetooth sučelje omogućuje konfiguraciju, provjeru i održavanje uređaja pomoću mobitela koji koriste operativni sustav Android uporabom aplikacije Honeywell Fixed App.

Searchline Excel Plus i Edge koriste trožični ili četverožični izlaz s HART komunikacijskim protokolom uz Modbus digitalni komunikacijski protokol i tri releja za signaliziranje alarma ili greške. Halo indikator omogućuje vidljivost statusa detektora i s veće udaljenosti.

Podijeli ovu objavu

Natrag na Blog