Stvarni trošak osobnih višeplinskih detektora

Natrag na Blog

Stvarni trošak osobnih višeplinskih detektora

Osobni višeplinski detektori su među najčešće korištenim detektorima plina i to s dobrim razlogom. Detektori s četiri i pet plinova omogućuju vam praćenje tri glavne skupine plinova: toksične, zapaljive plinove i asfiksante, a također vam daju fleksibilnost prilagodbe konfiguracije senzora plinovima s kojima ćete se najvjerojatnije susresti. S višeplinskim detektorima dobivate veliku pokrivenost u jednom nosivom uređaju.

Budući da su detektori s četiri i pet plinova toliko popularni, imate mnogo mogućnosti za odabir. Budući da nitko ne želi trošiti novac na sigurnosnu opremu, možda ćete biti u iskušenju usporediti cijene i odlučiti se za onu najnižu.

Ovaj pristup je pogrešan iz dva razloga:

  1. Pružanje odgovarajuće opreme vašim radnicima ključno je za osiguravanje da vaši radnici sigurno odu kući nakon svake smjene. Kada je riječ o zaštiti vaših ljudi, pouzdanost, izdržljivost i upotrebljivost moraju biti prioriteti. Ako najjeftiniji detektor plina ne može adekvatno zaštititi vaše radnike, onda je preskup.
  2. Cijena za detektor plina govori samo dio priče. Također morate uzeti u obzir ukupne troškove posjedovanja osobnog detektora plina na duge staze.

U nastavku su navedeni ključni čimbenici koje trebate uzeti u obzir prilikom procjene troška posjedovanja osobnog detektora plina.

Životni vijek osobnog višeplinskog detektora

Životni vijek osobnog detektora plina čini veliku razliku u ukupnim troškovima. Ako će se jeftin ili takozvani “jednokratni” osobni plinski detektor morati mijenjati svake godine ili dvije, cijena može brzo premašiti onu skupljeg detektora koji traje od četiri do osam godina. Dobro izrađen detektor plina može trajati godinama ako se pravilno servisira. Potražite nadogradivi firmware, zamjenjive baterije i senzore i druge servisne karakteristike koje mogu biti značajni alati koji vam mogu pomoći produžiti životni vijek detektora.

Duljina garancije

Svi detektori plina nisu jednaki, a jamstvo proizvođača to odražava. Kraća jamstva ponekad mogu biti pokazatelj da bi detektor mogao imati kraći vijek trajanja ili da nema garancije da će trajati. Potražite detektore sa što dužim jamstvom. To znači da je proizvođač odgovoran za popravak predmeta obuhvaćenih jamstvom ako se pokvare, što značajno smanjuje ukupne troškove posjedovanja.

Fleksibilna konfiguracija

Kada je riječ o sigurnosnoj opremi, najbolje je tražiti rješenja koja će raditi u više aplikacija kako biste izbjegli kupnju dodatne opreme. Ako trebate mogućnost rada sa i bez pumpe, kupnja jednog detektora koji može raditi oboje može dugoročno biti isplativija. Povrh toga, smanjuje broj uređaja potrebnih radnicima da rade svoj posao, čineći svačiji život znatno lakšim.

Podijeli ovu objavu

Natrag na Blog