Zašto akustični detektori plina predstavljaju razliku: Honeywell Searchzone Sonik

Natrag na Blog
Akustični detektor plina Searchzone Sonik

Zašto akustični detektori plina predstavljaju razliku: Honeywell Searchzone Sonik

Rad s komprimiranim plinovima u vanjskim aplikacijama ili distribucija stlačenog prirodnog plina u cjevovodima može rezultirati nesrećama zbog njegova curenja ili zapaljenja. Na tradicionalne metode detekcije plinova mogu utjecati vanjski faktori, primjerice vjetar. Zbog toga se primjena akustičnih detektora plina treba uzeti u razmatranje za olakšano kontinuirano praćenje prisutnosti plina.

Komprimirani plinovi su prisutni u različitim industrijama kao što su industrija nafte i plina, kemijska i petrokemijska industrija i energane. Mogu biti skladišteni u cilindrima ili tankovima ili distribuirani kroz mrežu cjevovoda. Njihov sastav može varirati od inertnih i bezopasnih do toksičnih i eksplozivnih plinova. Primjena komprimiranih plinova predstavlja niz zdravstvenih i sigurnosnih rizika, od nedostatka kisika i izlaganja toksičnim plinovima do požara i eksplozija.

Kontinuirani nadzor radne okoline, skladišta i cjevovoda za transport komprimiranih plinova i prirodnog plina je važno za smanjenje zdravstvenih, sigurnosnih i okolišnih rizika. Tipično se za nadzor radnih prostora koriste ventilacijski sustavi u kombinaciji s detektorima koji detektiraju u točki (eng. Point detector).

Što u slučaju kada se s komprimiranim plinovima radi na otvorenom prostoru? Treba uzeti u obzir da vjetar može otpuhati plin od detektora koji detektira u snopu ili točki. U tim slučajevima akustični detektori plina predstavljaju dodatnu razinu zaštite uz detektore plamena, detektore u točki i u snopu.

Tehnologija koja se koristi u akustičnim detektorima plinova kao što je Honeywellov Searchzone Sonik je zamišljena za „osluškivanje“ curenja plina. Pritom ju karakterizira jedan od najbržih odziva na curenje stlačenog plina.

Neke od prednosti korištenja Searchzone Sonik detektora plina uključuje brz odziv, smanjen rizik od lažnih alarma, jednostavnost za pristup i korištenje, robusni senzor bez pomičnih dijelova.

Podijeli ovu objavu

Natrag na Blog